16 MAART GAAT REGIOFILM NOABERS GROOTS IN PREMIERE IN TUSCHINSKI!

De regiofilm NOABERS van regisseur Niels Bourgonje en Mariska Breedland gaat op maandag 16 maart groots in première in het Amsterdamse Pathé Tuschinski in aanwezigheid van cast en crew.

 NOABERS is onderdeel van het Regiofilm-project dat reclamebureau en productiemaatschappij OneBigAgency organiseert samen met zeven regionale kranten van Wegener (De Persgroep Nederland). Een unieke filmpremière mét rode loper in Pathé Tuschinski op maandag 16 maart in aanwezigheid van de cast en crew van de zeven Regiofilms.

NOABERS gaat over een vrouw van Turkse afkomst die komt wonen in een Twents dorp en besluit kennis te maken met haar buurvrouw. Als zij zich voorstelt ontvouwt zich een Babylonische spraakverwarring.

De film is uiteindelijk gerealiseerd door veelal mensen uit de Twentse regio, maar ook uit Amsterdam en zelfs internationaal. De film wordt geproduceerd door Almeloos bedrijf Studio MAD, de regie is gedaan door Enschedeër Niels Bourgonje, met aan zijn zijde de Hongaarse cameraman Adam Fillenz, gaffer (licht) Zen Bloot en geluidsman Richard Wilder. De twee hoofdrollen worden vertolkt door Ottolien Boeschoten, onder andere bekend van de sketches in Man Bijt Hond en Leyla Cimen, onder meer bekend van de jeugdserie SpangaS.

Voor de productie van Noabers zijn zoveel mogelijk lokale partners gezocht. Zo zal Almeloër Joost van Baars de fotografie verzorgen en wordt de catering gedaan door De Smaak Van.., dat op een steenworp afstand van de opnamelocatie is gevestigd.

De première is het hoogtepunt van het Regiofilm project, waarvoor OneBigAgency en Wegener talentvolle makers uit zeven regio’s hebben opgeroepen om filmscripts in te sturen. Met dit initiatief willen OneBigAgency en Wegener regionaal talent een podium bieden en de kans om hun talenten verder te ontwikkelen. Het Regiofilm project is onderdeel van de campagne “Ik hou van mijn regio” van Wegener en haar 7 regionale dagbladen.

Uit ruim 40 ingezonden filmplannen zijn 7 teams van makers geselecteerd die € 5.000,- budget kregen om hun film te maken. De deelnemende regio’s zijn Zeeland (PZC), Brabant (BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad), Flevoland (De Stentor), Overijssel (Tubantia) en Gelderland (De Gelderlander).

De teams waren geheel zelfstandig verantwoordelijk voor de productie en kregen creatieve begeleiding van OneBigAgency. De films hebben allemaal een lengte van 3 tot 5 minuten.

Tijdens de première zal een jury bestaande uit filmprofessionals prijzen uitreiken voor de beste film, de beste regie en het beste scenario. Na de première zijn alle films te zien op de website www.zevenregios.nl en worden speciale drie minuten versies een week lang vertoond in regionale bioscopen.

De première begint om 19.00 uur, de inloop start om 18.30.

 

 

 

Copyright © Studio MAD - All rights reserverd - Foto's Joost van Baars - website Studio MAD