Achtergrond

OneBigAgency bedacht het idee om een wedstrijd uit te schrijven voor jonge filmmakers in 7 verschillende regio’s. De film moet betrekking hebben op hun eigen regio. In het totaal zal het project 7 films opleveren uit de regio’s Overijssel, Flevoland, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant, Midden-Brabant en West-Brabant. Het project wordt gesponsord door lokale dagbladen en in onze regio is dat de Tubantia. Doel is om het regionale filmmaken meer onder de aandacht te brengen.

NOABERS gaat over een vrouw van Turkse afkomst die komt wonen in een Twents dorp en besluit kennis te maken met haar buurvrouw. Als zij zich voorstelt ontvouwt zich een Babylonische spraakverwarring.

De film is uiteindelijk gerealiseerd door veelal mensen uit de Twentse regio, maar ook uit Amsterdam en zelfs internationaal. De film wordt geproduceerd door Almeloos bedrijf Studio MAD, de regie is gedaan door Enschedeër Niels Bourgonje, met aan zijn zijde de Hongaarse cameraman Adam Fillenz, gaffer (licht) Zen Bloot en geluidsman Richard Wilder. De twee hoofdrollen worden vertolkt door Ottolien Boeschoten, onder andere bekend van de sketches in Man Bijt Hond en Leyla Cimen, onder meer bekend van de jeugdserie SpangaS.

poster-2

Copyright © Studio MAD - All rights reserverd - Foto's Joost van Baars - website Studio MAD